Bli inspirert

 

Inspirasjon av Pål Eikrem

Familiefaren Pål Eikrem lever et liv med den uhelbredelige nervesykdommen ALS. Han har kun øynene igjen å kommuniere med, resten av kroppen er lammet. Pål er fanget i sin egen kropp og er avhengig av hjelp døgnet rundt, men tiltross for det har han valgt å forlenge livet sitt med respirator. Selv om sykdommens fysiske belastninger fører til at Pål kan ha tunge tanker, kaller han seg selv en ukuelig optimist. I en kortfilm kalt "På lånt tid" hos VGTV kan du følge Pål i hverdagen som kamerat, sønn, ektemann og far.

 

Pål har også holdt et inspirerende og tankevekkende foredrag kalt "Å bli klødd med en fjær". Se foredraget i videoen under.

I tillegg har Pål skrevet et innlegg hvor han feirer sju år forlengelse av livet og hvordan respirator har hjulpet han på veien til dette. Les innlegget her.

 

Bli inspirert av Media

reportasje med Bjørn Bjørnstad 

NRK Puls laget en reportasje med tema: Hva vil du gjøre før du dør? De presenterte i denne reportasjen blant annet en profil av Bjørn Bjørnstad og hans sykdom ALS.

 

støttekonsert for als

NRK Møre og Romsdal skrev i 2014 en artikkel om Pål Eikrem fra Ålesund som er uhelbredelig syk, og hvordan han og kompisene bestemte seg for å arrangere en konsert til inntekt for forskning på sykdommen ALS.

 

artikkel i vg om pål eikrem

"Pål Eikrem (43) var frisk og aktiv da han fikk ALS. Sykdommen kom snikende, og lammet kroppsdel for kroppsdel. Selv om han bare kan bevege ansiktet i dag, kjemper han for å stille opp for familien og andre."